Udgivet i Ideer og Artikler

5 gode julegaveideer til ham der bruger meget tid på kontoret

Af Julegavertilham.dk

Kender du også en, der bruger (lidt for) meget tid på kontoret? Og er han samtidig svær at finde på julegaver til? Så skal du læse med her. Her er nemlig førstehjælp til alle os, der har en bror, ven, far eller udkåren som bruger lidt mere end gennemsnitlig med tid på kontoret. Og når de nu alligevel er der så meget, så handler det om at forkæle dem lidt på kontoret. Her kommer fem gode idéer til hvordan du kan gøre det.

Kunst på væggene

Hvis kontoret ikke befinder sig på vedkommende arbejdsplads, men derimod i jeres fælles hjem, så kan denne julegaveidé også komme dig selv til gode. De fleste kan nemlig altid bruge lidt mere kunst på væggene på kontoret.

Og med kunst mener vi selvfølgelig ikke kun abstrakte malerier af mennesker eller landskaber, men også kunst der gør glæde og vækker minder. Det kan enten være et bybillede af jeres yndlingsby, eller du kan slet og ret få lavet noget personlig kunst, så manden i dit liv ikke glemmer familien, mens han arbejder.

En god kontorstol

Man kan ikke sige kontor, uden at sige kontorstol. Eller faktisk er det omvendt, men der findes ikke et rigtigt kontor uden en kontorstol. Godt nok affandt mange af os med sofaer og spisebordsstole som kontorstole under pandemien, men til gengæld lærte vi så også, hvad en kontorstol i høj kvalitet kan betyde for vores arbejdsglæde.

Ergonomien er det vigtigste, når man skal vælge en ny kontorstol. Det dur nemlig ikke at den er flot og kan en masse ting, hvis den ikke passer til den, der skal sidde i den. Derfor skal du kigge på højde og drøjde på den mand, hvis ende skal berøre stolen det meste af dagen, og så skal du vurdere om det er et match.

Har han allerede problemer med ryggen efter for mange år på en dårlig stol, så sørg for at stolen kan indstilles så den passer lidt til ham - og gerne så han kan variere sine siddestillinger så meget som muligt.

Dernæst kommer selvfølgelig udseendet på stolen. Det gør jo bestemt ikke noget hvis den matcher med det øvrigt kontor, eller hvis den har et lækkert design som han kommer til at elske. Er den glade modtager af gaven vegetar eller veganer, så skal du måske holde lidt igen med direktørstolen i læder, hvis ikke du vil skabe dårlig stemning juleaften.

Med en god kontorstol følger selvfølgelig også et godt underlag, hvis det er nødvendigt at bevæge sig frem og tilbage ved skrivebordet. Særligt hvis der ellers er tæpper på gulvet. Den modstand, en kontorstol møder på gulvtæppe forplanter sig nemlig direkte op i ryggen, når man aser og vrider for at rulle stolen afsted.

Sjove pause-gadgets

Arbejde er vigtigt - pauser er endnu vigtigere. Det er i pauserne vi lader op, får nye idéer og fodrer hjernen med kreativitet. Derfor er en underholdende lille gadget til pausen helt sikkert en kærkommen gave. Det kan være et lille golfsæt, dart eller endda et lille bitte arkadespil. Det vigtigste er bare, at gavemodtageren får rejst sig, og gerne bevæget sig en smule også, inden arbejdet genoptages.

Lækkert tilbehør

Hvis du sidder meget ved computeren dag ud og dag ind, og kigger på det samme hardware hele tiden, bliver det kedeligt i længden. Det samme gør både mus og tastatur også, efterhånden som det slides. Derfor kan disse inspirere til den næste gode julegave. Hvis det gerne må være lidt kreativt, så kan du eventuelt købe tastatur med lys i, eller en særlig mus, som giver lidt fest og farver.

Til alle gode mus hører selvfølgelig også musemåtter med nøje udvalgt billede på. Det kan være et billede af dig, eller andre i familien, eller eventuelt et billede af yndlingsferiedestinationen, der skal minde ham om, hvad det er han skal opspare sine penge til.

Perfekt baggrundsmusik

Det er meget individuelt hvordan folk arbejder bedst. Nogen foretrækker totalt stilhed, så de ikke bliver forstyrret af nogen eller noget. Andre trives godt med storrumskontorer og den medfølgende summen af snak, det medfører. Andre igen vil gerne arbejde til bestemt musik eller white noise, fordi det får deres koncentrationen til at holde arbejdsdagen ud.

Uanset hvilken af typerne din mand er, så kan du helt sikkert finde en gave der passer. Sidder han i fælleskontor og bliver meget forstyrret af det, kan et par gode noise canceling høretelefoner virkelig gøre underværker. Disse kan også være et godt signal til de andre på kontoret om, ikke at forstyrre ham mens han arbejder.

Har han sit eget kontor, og bliver der lidt for stille til tider, så kan en lækker højttaler være løsningen. Her kan han sætte yndlingsplaylisten på - eller simpelthen finde en playliste med lige den type white noise han ønsker. Vil du gøre gaven endnu mere personlig, så giv højttaler eller høretelefoner sammen med en playliste du ved, han vil kunne lide. Om det så er 90'er pop, naturlyde eller rap, så bliver han helt sikkert glad for tanken.

Der er altså mange måder at forkæle ham, der bruger lidt for meget tid på kontoret. Man kan selvfølgelig argumentere for, at kontoret ikke skal være et alt for rart sted at være, da han så hurtigere kommer hjem. Men faktisk sker der tit det modsatte; hvis vi elsker vores arbejdsplads og kan arbejde uden at blive forstyrret, arbejder vi langt mere effektivt. Mere effektivitet betyder kortere arbejdsdage med mindre dårlig samvittighed og deraf mere tid til familien.