Udgivet i Ideer og Artikler

6 gode julegaver til ham, der har lidt for meget på sidebenene

Af Julegavertilham.dk

Kender du en mand som enten er din kæreste, mand, ven, bror, onkel eller et andet familiemedlem eller en kollega som er begyndt at veje lidt for meget? Det kan der i sig selv ikke være noget i vejen med, men når han selv begynder at blive besværet af det og selv taler om, at han faktisk ønsker sig et varigt vægttab, kan der være noget om snakken.

Derfor kan det være en god ide, for at støtte ham og for at hjælpe ham på vej med en julegave, der kan bringe ham i den rigtige retning mod et varigt vægttab. Hvad kan man så give manden, der elsker mad og ikke har lyst til at røre sig så meget, men hellere vil sidde i sofaen og se Fifa fodbold eller drikke en øl sammen med gutterne på en bar?

Ja det kan allerede være lidt op ad bakke, især hvis han også har et meget stillesiddende job, hvor han sidder foran en computer det meste af dagen og kører i bil frem og tilbage på arbejdet. Hvor starter man så? Vi vil her se nærmere på julegaver, der kan støtte ham i processen mod at veje mindre og dermed også motiverer ham mere til at få en mere aktiv hverdag og livsstil.

Gavekort til gåtur og kaffe bagefter

Det kan være, at din ven eller kæreste eller kollega ikke har lyst til at gå tur eller løbe alene, men at det vil motivere ham mere at tage ud på en tur sammen med dig, hvor I får snakket, grinet og motioneret samtidig. Det kan jo starte i det små, hvor I bare aftaler at mødes på den nærmeste bænk i parken, hvor I drikker en øl sammen og dernæst går en tur rundt i parken.

Dette kan I gøre til en fin tradition, hvor han bliver mere afhængig af at tale med dig og have det sjovt sammen med dig, end han tænker på, at han faktisk motionerer samtidigt. Det er som regel de små men stabile rutiner i hverdagen, som gør, at man får opnået et varigt vægttab i fremtiden. Dernæst kan I jo begynde at snøre løbeskoene og så småt begynder at småløbe sammen.

Et gavekort til "Løb en lille tur sammen plus en øl bagefter"

Hvis I har fået opbygget en god vane med at mødes på en bænk og gå en tur i parken, kan den næste skridt være, at I bare aftaler, at "jeg tager nogle kondisko på næste gang vi mødes i parken". Her kan I også lave noget sjovt sammen så som at spille frees bee, spille fodbold, kaste en bold eller lignende så din ven eller kollega eller partner ikke vil opleve det som noget særligt hårdt eller anstrengende.

På denne måde får i rørt jer lidt ubevidst men samtidig får i også skabt en sjov vane med at mødes og her får i grinet og rørt jer samtidigt. Måske vil nogle af hans kolleger også gerne deltage i dette sociale arrangement, så det bliver en lidt større begivenhed og dette vil igen motivere ham til at komme ud af døren, fordi han ved, at kollegaerne står og venter på ham i parken.

Giv ham et varigt vægttab kursus hos Luuna Sommer

Hvis det kan være svært at få din ven ud af døren og op af sofaen, kan det være en god idé at få fat i en professionel, der ved en masse om varigt vægttab og tilbyder et et kursus der hjælper på vejen mod varigt vægttab. Luuna Sommer er en professionel vægttabsekspert, der kan motivere på en helt anden måde, fordi hun ved noget om de barrierer og udfordringer, der kan være ved at skulle tabe sig.

Hvis det var så nemt, ville der nok være flere mennesker i Danmark og i udlandet, som ville tabe sig nemt og hurtigt. Der kan dog være mange komplicerede udfordringer med dette, og derfor kan en professionel hjælpe på den sværeste sti hen mod et varigt vægttab. På denne måde får du også skubbet ansvaret for din ven eller kollegas vægttab fra dig, så det bliver i hænderne på en professionel og noget der sker i relationen mellem din ven eller kollega og den professionelle.

Spændende kogebøger

Vi ved alle sammen godt, at noget mad er sundere end noget andet mad. Det bedste er dog altid at få en varieret kost, som gør, at man får alle de rigtige næringsstoffer, vitaminer, mineraler, kulhydrater fedt og proteiner som kroppen har brug for. Derfor gør det selvfølgelig ikke noget at spise noget mad fedt den en dag og spise rugbrød den anden dag bare det er varieret og ikke er i ensidigt.

Igen Handler det også om, for at skabe et varigt vægttab, at man binder maden op på nogle gode sociale relationer. Her kan I lave en madklub sammen, hvor den lever sundt og varieret kost, som også kan være ledsaget af en god øl. Dermed er der fået noget fornuftigt noget følelser blandet i maden og dette vil skabe en bedre fremtid for din ven eller kollegas vægttab, fordi der er bundet op på noget der føles rart og sjovt.

Et gavekort til fitness

Der findes så mange sjove og udfordrende hold i et fitnesscenter, som I sammen kan gå på. Der er dans, styrketræning med vægte og vægtstænger, aerobic, power yoga, puls træning og kardio-træning samt meget meget mere. Prøv gerne nogle forskellige hold, så I kan prøve af, hvad der virker bedst for jer. Her bliver man en del af et sjovt fællesskab, hvor der er mennesker i alle aldre og størrelser og det kan være befriende at se, hvor forskellige mennesker er, og man bliver selv motiveret af, at der er så mange på holdet, der træner og sveder igennem.

Her får man øjnene op for, at man er i båd med mange andre, og dette kan i sig selv skabe en ny selvforståelse og identitet. Der er selvfølgelig også maskiner, hvor I kan træne styrke samt vægte. Der er altid en god intro fra en instruktør, hvor I gennemgår maskinerne, og her kan du få mere info om, hvilken belastning, du skal indstille den enkelte maskine til, så du ikke overanstrenger dig eller får det for let.

Et forløb hos en diætist

Der er mange forskellige bud på, hvilken kost, der er sund. Det er sværere endnu, fordi hvert menneske er unikt sammensat. Nogle er for eksempel allergikere og kan ikke tåle gluten og laktose, mens andre har brug for kød og andre igen er vegetarer. Derfor findes der ikke én kur eller kostplan, som sikrer din ven, mand, partner eller kollega det rette varige vægttab. Her kan han med fordel tale med en diætist, som kan spore sig ind på hans udfordringer og den måde, han fungerer bedst på mht. kost.

Dette vil motivere ham yderligere, fordi han her får en plan for, hvad han skal spise, og dermed ikke er i tvivl om det, hver gang han skal tilberede et måltid mad. Her kan han altid afvige, når han er til middag hos venner, ude at spise på restaurant eller spiser i kantinen på arbejdet. Bare han holder planen stabilt over lang tid.

Det er det vigtigste, at gøre tingene stabilt over længere tid, så sikrer han sig bedre et varigt vægttab og vejen dertil går heldigvis også via at gøre det sammen med sine sociale relationer.